Søg
Close this search box.
Primær Cereda-logo

Nyt fra Cereda

Hvidvaskrapporten er udgivet

Hvidvasksekretariatet har nu sendt sin nye hvidvaskrapport på gaden og ifølge Cereda er den blevet mere spiselig.

”I modsætning til sin forgænger er den nye rapport heldigvis nogenlunde velskrevet og nem at læse. Den overskuelige indholdsfortegnelse inviterer til, at man især koncentrerer sig om de måske 20-30 sider, som er mest relevante for ens professionelle virke,” fortæller Mette Quottrup fra Cereda’s bestyrelse.

Hun peger desuden på, at rapporten indeholder letforståelige eksempler, som fint illustrerer praksis på forskellige områder. For mange vil det også give mening at skimme Hvidvasksekretariatets publikation ”Introduktion til den nationale hvidvask”. Her fremgår det blandt andet, hvordan myndighederne anskuer trusselsvurderinger på en række områder.

Quickguiden er for let

For at fuldende billedet har Erhvervsstyrelsens også skrevet en quickguide om hvidvask, som henvender sig til bogholdere, virksomhedsoprettere og virtuelle kontorhoteller. Cereda vil dog ikke anbefale sine medlemmer kun at nøjes med at læse quickguiden:

”Quickguiden fra Erhvervsstyrelsen er da et godt sted at starte. Men den kommer ikke langt nok ned i stoffet. Så for at vide nok til, at man ikke risikerer at overtræde hvidvasklovgivningen, er man nødt til også at dykke ned i Hvidvasksekretariatets rapport og deres introduktions-publikation,” siger Cereda’s Mette Quottrup.Mette Quottrup fra Cereda’s bestyrelse. Hun er også ansvarlig for vores udvalg “Politik og lobbyisme“.

Del nyhed:

Flere nyheder

Cereda og Leaf i strategisk samarbejde

Cereda har indgået et strategisk vigtigt samarbejde med Leaf forsikring om varetagelse af opgaven som forsikringsmægler for alle Ceredas medlemsvirksomheder. Leafs nytænkende digitale forsikringsservice til

Read More

Partneraftale med Walor

Vi er glade for at kunne introducere Walor som ny partner – en dansk udbyder af whistleblowing-software, der tilbyder whistleblower-løsninger til en bred vifte af

Read More