Søg
Close this search box.
Primær Cereda-logo

Mød Mette Quottrup

“Jeg kalder en skovl for en skovl – og så er jeg B-menneske. Bymenneske og B-menneske.” Sådan siger Mette Quottrup grinende, når hun bliver bedt om at beskrive sig selv.

Og Mette er altså ikke hvem som helst. Som hun selv udtrykker det, så ville hun aldrig kunne være “Mette Medium”. Hun går all in på de ting, hun engagerer sig i. Som ung var hun på verdensranglistens top-100 over professionelle redskabsgymnaster – siden blev hun politibetjent, og nu har Mette virksomheden MQ Revision, hvor hun har været godkendt revisor siden 1992, da hun startede eget virke. Og så er hun en del af Ceredas bestyrelse, ikke at forglemme.

“Jeg har 160 kunder. De er nærmest alle sammen små selvstændige. Jeg sætter en ære i at kende mine kunder – og de har det på samme måde. Det bliver ofte personligt med økonomi, og det skal man kunne forvalte. Jeg er altid ærlig for kundens skyld. Og så synes jeg, det er fedt at være med inde i forretningsudviklingen hos de selvstændige som revisor.”

Mette er 62 år og gift på 31. år. Hun lever et liv, hvor hun efter eget udsagn ikke har nogle bånd, der binder hende – hun bruger kun tid på ting, hun har lyst til og brænder for. Så hun kører Harley Davidson og sportsvogn, selvom hun i alle andre aspekter af sit liv ellers er meget grøn og klimabevidst, og hun er i det hele taget fortaler for det frie liv.

Det er nemlig følelsen af frihed, der driver Mette både privat og professionelt. Hun vil leve frit, udvikle sig og opleve nye ting. Det er også den drivkraft for udvikling, der har gjort hende til en del af Ceredas bestyrelse.

Hvor længe har du været med i Cereda?

“Jeg startede i foråret 2018 med at melde mig ind i Cereda for at få del i medlemsfordelene, men blev ret hurtigt inviteret til informationsmøde om noget ny strategi. 2-3 måneder senere var jeg en del af bestyrelsen. Jeg er det nyeste bestyrelsesmedlem, men samtidig også det ældste, haha.”

Hvad er dit ansvarsområde i bestyrelsen?

“Jeg er spydspids for lobbyisme og politisk arbejde i Cereda og derfor involveret i flere fagudvalg. Jeg tager initiativ til, at Cereda kan deltage og være med, hvor det sker – så vi kan engagere os, hvor der kan skabes indflydelse.

Jeg har en evne til at få folk med mig, fordi jeg tilsyneladende har god gennemslagskraft. Så hvis jeg kan være med til at ændre noget for faggruppen, har jeg det godt.

I Cereda skal vi borge for kvalitet, vi skal være professionelle, vi skal være digitale. Vi skal sætte dagsorden. Vi skal have indflydelse. Vi skal koble lovgivningen med virkeligheden. Det er dét, jeg gerne vil hjælpe med at forvalte. Man skal have de samme rettigheder, uanset om man er stor eller lille erhvervsdrivende. Der skal også være nogen, der vil tale de smås sag. Dét vil jeg – og jeg tager gerne hele vejen til Christiansborg for at gøre det!

Jeg vil være med til at skabe både forståelse og indflydelse. Hvis vi placerer os der, hvor det sker, så kan vi også få indflydelse.

Det er fint at pålægge folk en masse lovmæssige ting, de skal gøre og leve op til ude i virksomhederne. Men hvis de ikke kan få værktøjerne til det, batter det jo ikke noget. Og det vil jeg gerne bidrage til en øget opmærksomhed omkring.”

Hvorfor er du en del af Ceredas bestyrelse?

“Fordi jeg ønsker at arbejde for, vi får en rigtig certificeringsordning for bogholderne. Den skal have hold i virkeligheden. Niveauet skal hæves for bogholdere. Der skal være krav koblet til at kunne kalde sig bogholder. Jeg er bare bogholder, siger nogen til mig – men NEJ! Det er altså vigtigt at være bogholder. Der er ikke nogen mennesker her på jorden, der er “bare”. Vi er alle afhængige af hinanden.

Hvornår giver det mest mening at sidde i bestyrelsen?

“Lige nu! Der er kontingens i vores bestyrelse. Vi ved, hvor vi har hinanden. Vi ved, hvor vores kompetencer matcher. Og ansvaret er fordelt godt. Alle ved, hvad der foregår. Alles tid bruges klogest. Så nu kan vi udrette endnu bedre for mange. Nu er vi der, hvor driften er på plads – så nu kan vi udvikle.“

 
Hvad er dine drømme for Ceredas udvikling de næste 5 år?

“Så har vi fået en certificering for vores medlemmer på plads. Fusionen med FDR er på plads. Vi er en stemme, der bliver hørt i den politiske debat – fordi vi arbejder for de bedst mulige vilkår for branchen og medlemmerne.

Og så skal vi gerne være dobbelt så store som i dag, så flere kan få gavn af os og det, vi kan tilbyde.”