Søg
Close this search box.

Nyt fra Cereda

Cereda om lovforslag med ændringer i momsloven

Regeringen har fremsat et lovforslag med en række ændringer i momsloven, som blandt andet medfører en højere grad af omvendt betalingspligt, så man selv skal anmelde momsen i det land, varen er købt i, når købet overstiger et vist beløb.

Tidligere har det været bestemte varegrupper såsom teleudstyr og edb-udstyr, som virksomheder selv skulle anmelde momsen for. Nu ønsker regeringen, at det i stedet gælder indkøb over et vist beløb.

”Det kan administrativt blive lidt tungt og indviklet for især små virksomheder. Hvor godt det kommer til at fungere er vi faktisk meget usikre på,” siger medlem af Ceredas bestyrelse, Mette Quottrup.

Hun nævner som eksempel en tandlæge, der ikke er fuldt momsberettiget, og som vil købe en ny tandlægestol i Tyskland. Det kan godt blive ret kompliceret at lave momsregnskabet for sådan et indkøb, påpeger hun.

For det andet peger Mette Quottrup på, at intentionen med EU jo er at have nem samhandel ved i udgangspunktet at handle uden moms mellem landene.

I stedet har et land som Tyskland også indført deres egne momsregler oven i de allerede gældende EU-regler, og nu følger Danmark Tysklands kurs, og derfor kan moms falde mellem to stole.

Glidebane at lave særregler
I Cereda synes vi, det kan være en glidebane at lave særregler. Så frem for at følge med Tyskland burde vi hellere ordne tingene centralt i EU.

”Især mindre virksomheder har ikke ressourcerne til at administrere mere og mere komplicerede regler. Og deres eksterne rådgivere har ofte ikke tid til at hjælpe på grund af mangel på ressourcer. Vi anbefaler at holde momsloven så ensartet på tværs af landegrænser som muligt,” fastslår Mette Quottrup fra Ceredas bestyrelse.

Billedet: Mette Quottrup, bestyrelsesmedlem i Cereda og bestyrelsesansvarlig i udvalget “Politik og lobbyisme”.

Del nyhed:

Flere nyheder

Succesfuldt momskursus

I dag deltog 50 regnskabsfolk i et momskursus arrangeret af Cereda. Underviseren, Momsdirektør Søren Engers Pedersen fra Baker Tilly, gav en opdatering om ny lovgivning,

Read More