Menu Luk

Ny API

Ny API gør det nemmere at indberette moms via et regnskabsprogram

Skattestyrelsen har udviklet en API-løsning, der gør det nemmere at indberette moms, når man bruger et regnskabsprogram. En API-løsning gør det muligt for forskellige programmer at ”tale” sammen, og det kan blandt andet betyde, at man med API-løsningen kan udveksle data på tværs af programmer.
Med Skattestyrelsens nye API-løsning, som bliver kaldt NemVirksomhed, kan man overføre sin virksomheds momstal direkte fra regnskabsprogrammet til momsindberetningen i TastSelv Erhverv. Virksomheden slipper dermed for manuelt at skulle overføre momsregnskabet fra eget regnskabsprogram til momsindberetningen på skat.dk.
Fordele ved brug af API’et:
• API’et kan – via regnskabsprogrammet – udfylde alle felter i momsindberetningen
• Virksomheden får en kvittering for momsindberetningen sendt til eget regnskabsprogram, og kan dermed se, hvad de har indberettet og afstemme det i deres eget program eller system
• Virksomhedens momsfrister kan overføres direkte til regnskabsprogrammet, så man i virksomheden bedre kan holde styr på sine frister.
Opgaven med at indberette moms bliver alt i alt nemmere og hurtigere, og virksomhederne kan bruge mere tid på det, de har lyst til, nemlig at udvikle deres virksomhed.
Indtil videre er én regnskabssystem-udbyder gået live med løsningen, og flere andre arbejder i øjeblikket på at implementere løsningen.
• Læs mere om, hvordan det fungerer: skat.dk/moms-regnskabsprogram
• For regnskabsudbydere, der er interesseret i at tilkoble sig løsningen: skat.dk/moms-api

Med venlig hilsen,
Skattestyrelsen