Menu Luk

Momsfrist og Bogføringsguide

Momsfrist 1. juni.

                                            

 

Ved du hvad og hvor meget, du kan trække fra?

Du kan indberette moms for første kvartal 2017 nu, – men har du fået bogføringen på plads?
Når man har egen virksomhed, er der meget at tænke på, og regnskab og bogføring er måske ikke det, der kommer først i din prioritering. Måske har du heller ikke altid tid til at undersøge, om en given udgift kan trækkes fra, eller hvordan det egentlig skal bogføres. Men får du bogført dine bilag rigtigt fra start, er det lidt lettere at indberette moms og skat, når du skal til det.

Kan man trække det her fra? Bogføringsguiden guider dig på vej
Med SKATs nye Bogføringsguide får du svar på, hvilke bilag du kan få fradrag for, og hvor meget du kan trække fra. Samtidig hjælper guiden dig til at bogføre bilagene på de rigtige konti. Du skal blot svare på et par enkle spørgsmål til dit bilag, så får du svar på, om bilaget giver fradrag, og hvordan det skal bogføres.

I første omgang har SKAT især prioriteret de emner, som mange virksomheder har svært ved, fx udgifter til bil, telefon og rejser. Men guiden vil løbende blive udviklet med flere emner. Guiden er desuden i første omgang tiltænkt målgruppen personligt ejede virksomheder, uden ansatte.

Du finder Bogføringsguiden på skat.dk/bogføringsguide.

 

Nyttige tips til momsindberetningen

1. Hav NemID klar: Du skal bruge NemID for at indberette momsen. Som personligt ejet virksomhed kan du bruge din private NemID, men ellers skal du have en NemID-medarbejdersignatur. Husk at have den klar, da det tager 1-2 uger at bestille og få en ny. Du bestiller på medarbejdersignatur.dk. Her finder du også svar på spørgsmål om bestilling og brug af medarbejdersignatur.
2. Husk 5-dages reglen for betaling: Du kan tidligst indbetale momsen fem hverdage før fristen. Betaler du tidligere, vil pengene blive brugt til at betale den post på virksomhedens skattekonto, der har frist først, eller bliver sendt retur til din konto. Læs mere om skattekontoen og betaling på skat.dk/skattekonto.

3. Husk også at indberette i perioder uden aktivitet:

Selvom din virksomhed ikke har haft indtægter eller udgifter i moms-perioden, skal du alligevel indberette moms senest 1. juni. Du skal så blot indberette nul kroner.
4. Hold styr på fristerne via SKATs app: Det er vigtigt at huske momsfristen, da du ellers risikerer gebyrer og bøder. Hvis du bruger SKATs app og logger på som virksomhed, kan du se alle din virksomheds frister. Du kan også overføre fristerne til din kalender på telefonen.
Husk, at du både kan indberette moms via skat.dk, TastSelv Erhverv og med SKATs app.
Se mere på skat.dk/huskmomsfrist.

 

SKAT, maj 2017