Menu Luk

Mød Monica Høvil Johansen

Mød Monica Høvil Johansen

Hvorfor er du med i Cereda’s bestyrelse? Og hvad er dine kæpheste?

“For mig er det vigtigt, at folk laver deres arbejde ordentligt. Som organisation skal vi være med til at sikre en høj standard. Og derfor er jeg stor tilhænger af, at vi stiller krav om certificering og efteruddannelse inden for økonomi og regnskab. Derfor har Cereda været med til at stifte Certificeringsforeningen. Vi skal ligeledes afholde flere kurser for at klæde vores medlemmer bedre på. For det er ikke altid man som regnskabskonsulent eller bogholder i en lille virksomhed har tid til at holde sig ajour med lovændringer, nye teknologiske muligheder eller formår at imødekomme kundernes krav til fx digitalisering.

Samtidigt håber jeg, at flere af Ceredas medlemmer har lyst til at starte erfagrupper med fx andre fra nærområdet eller kollegaer, som arbejder og brænder for de samme faglige områder. En erfagruppe kan oprettes ved at skrive ud på Facebook og høre, hvem der vil være med. Erfaringsudveksling giver ikke bare et løft til vores fag generelt. Den enkelte deltager får også gevinster, fordi man måske hører om, hvordan andre gør tingene på en smartere måde. På den måde kan man betjene endnu flere kunder eller opnå mere fritid.”

Rabataftaler til medlemmerne

Rabataftaler til medlemmerne Monica har fra tidligere jobs erfaringer med at bygge bro mellem virksomheder og regnskabskonsulenter/ bogholdere/revisorer. Dem trækker hun på i Ceredas aftaleudvalg, som har ansvaret for at indgå rabataftaler med leverandører til fordel for Ceredas medlemmer. I det hele taget holder Monica af bestyrelsesarbejdet og har ligeledes bestyrelsesposter i LOF (Liberalt Oplysningsforbund) og hos flere af sine kunder.

“Jeg kan godt lide at have indflydelse og hjælpe virksomheder med at finde ud af, om tingene måske kunne gøres på en smartere og mere lønsom måde. Sådan noget som robotter og automatisering rummer enormt mange muligheder. Også inden for vores fag.”

Monica deltager også i det Nordiske samarbejde, hvor Cereda skal suge til sig af den erfaring, man har gjort sig i søsterorganisationerne i Norge, Sverige og Finland.

Hvordan skal Cereda udvikle sig?

I dag melder mange sig ind i Cereda på grund af den billige forsikring. Men der skal helst også være andre incitamenter for medlemskabet, mener Monica.

“Jeg også gerne, at folk også melder sig ind for at dele viden, styrke deres netværk og blive endnu dygtigere til deres arbejde. Der er jo ingen grund til, at vi alle sammen prøver at opfinde den dybe tallerken, når vi i stedet kan deltage på kurser og i erfagrupper i Cereda.

Herudover er det et vigtigt skridt, at Cereda er blevet en del af SMVdanmark, så står vi meget stærkere sammen med andre organisationer og vil blive hørt meget mere i det politiske spil.”

Monica håber også, at der med certificering og krav til efteruddannelse opstår et krav fra kunderne om, at man vil have en regnskabskonsulent, bogholder eller revisor, der er medlem af Cereda, fordi det borger for et højt fagligt niveau. Cereda skal kort sagt være med til at højne standarden i branchen.

Monicas egen rejse

Hendes egen baggrund er, at hun gik i lære som revisor, dengang man lavede gule og grønne kassekladder i hånden. Da Regnecentralen så kom med de første digitale bogføringsprogrammer – man kaldte det EDB dengang – blev hun så grebet, at hun hurtigt blev ”IT-chef” på kontoret. Kort før hun blev færdig som revisor slog hun til, da Regnecentralen headhuntede hende til at sælge programmer til revisorer over hele landet og undervise i det. Det blev til knapt 20 år i branchen.

Derefter kom hun over på den anden side af bordet som administrationschef i en virksomhed, der udviklede ejendomme og butikscentre i hele Norden. Og i dag arbejder hun primært med ejendomsadministration, men har også andre kunder med almindeligt bogholderi i sit firma PROadministration.