Menu Luk

Mød Bo Hasforth

Mød Bo Hasforth
– aktiv bestyrelsessuppleant i Cereda

Bo Hasforth, indehaver af Hasforth Finans, har siden september været suppleant for bestyrelsen i Cereda. Han deltager i bestyrelsesarbejdet på lige fod med de øvrige bestyrelsesmedlemmer og har fået ansvaret for at følge op på nye medlemmer.

Ofte er hvervet som suppleant ikke særligt krævende. I hvert fald så længe man ikke skal afløse nogen af dem, man er valgt til at supplere. Men i Bos tilfælde er det anderledes. Han deltager nemlig allerede nu aktivt i alle bestyrelsesmøder for at få et ordentligt indblik i, hvordan det er at sidde i en bestyrelse.

Og han er ikke bange for at tage ved. Han har således allerede fået sin første større, selvstændige bestyrelsesopgave:

Jeg har aftalt med bestyrelsen, at jeg i den kommende periode bl.a. skal undersøge, hvorfor nye medlemmer har valgt at melde sig ind i Cereda, og hvordan de kan bruge Cereda mere aktivt, fortæller Bo.

Andet og mere end billige forsikringer
Selv valgte han ligesom så mange andre at melde sig ind i Cereda for at få en billig forsikring. Som han dog heldigvis endnu ikke har haft brug for.

Jeg har fundet ud af, at Cereda er andet og mere end billige forsikringer. For eksempel udgør Cereda’s 600 medlemmer et godt netværk, som også kan kaste opgaver af sig. Det var godt for en som mig, der var relativt nystartet, da jeg meldte mig ind, siger Bo.

Han begyndte blandt andet at samarbejde med Mette Quottrup fra Cereda’s bestyrelse om kundeopgaver.

Samtidigt kendte han i forvejen Peter Skjerning, som dengang var nyvalgt bestyrelsesformand. De to havde nemlig gået på det samme elevhold i Jyske Bank.

Tryg ved at række ud til andre
Bo er også glad for partneraftalerne med leverandørerne. Og når han selv får for meget at lave, får han gerne hjælp af andre medlemmer.

At man skal siges god for af et andet medlem for at kunne blive optaget i Cereda sikrer et vist fagligt niveau blandt medlemmerne. Derfor er jeg tryg ved at række ud til andre i Cereda, når jeg selv har brug for ekstra ressourcer, siger Bo – og tilføjer:

Jeg synes, at der bliver gjort et virkeligt stykke seriøst arbejde i Cereda. Derfor er mit ønske, at andre også får en positiv oplevelse. Jeg er meget nysgerrig på, hvad medlemmerne er tilfredse med, og hvad de synes, vi skal gøre endnu bedre, så de vil fortsætte med at være medlemmer af organisationen.

Desuden havde jeg et ønske om at prøve at sidde i en bestyrelse. For det har jeg faktisk aldrig prøvet før. Så en aktiv suppleantrolle synes jeg er et meget godt sted at starte.

Blå bog for Bo
Karrieren startede med en bankuddannelse i Jyske Bank, hvor Bo nåede at være i ni år på Frederiksberg og i en nyåbnet filial i Farum nord for København. Hans næste stop var som afdelingsdirektør i Lokalbanken i Nordsjælland med ansvar for åbning af en ny afdeling. Derefter åbnede han sammen med to partnere et byggefirma, som udførte hovedentrepriser og løste håndværksmæssige opgaver for både virksomheder og private.

Hans nuværende firma, Hasforth Finans, har været aktivt i ti år. De seneste fem år har det haft sit nuværende forretningsfokus, som er økonomirådgivning til ejerledede virksomheder.

Bo er 51 år og bor i Lyngby med sin kone og to børn på 14 og 19 år. I sin fritid kører han mountainbike i skoven og spiller badminton i den lokale klub.